Aamulla herääminen tuotti pientä vaikeutta. Pääsimme kuitenkin puolen tunnin torkku herätyksen säistyksellä ylös sängystä. Kävimme aamiaisella ja kömmimme takaisin huoneeseen vaihtamaan asustetta. Kylpytakki päälle ja tossut jalkaan ja kylpyläosastoa hakemaan. Pienen hotellikäytävä harhailun jälkeen löytyi oikea hissikin kylpyläpuolelle. Kylpylä oli rauhallinen ja kaunis. Vanhojen holvikaarien alle oli kauniisti saatu rauhallinen kylpylä tunnelma aikaiseksi. Kävimme kokeilemassa myös erilaisia saunoja, joita oli yhteensä tarjolla 8 kappaletta. Tosin hieman pettyneitä olimme siihen, ettei edes Suomalaisessa saunassa ollut löylyn heitto mahdollisuutta.

Kylpylä käynnin jälkeen lähdimme Eremitaasille, jonne sisäänpääsymaksu oli 350 ruplaa. Eremitaasi on maailman suurin taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, jossa liikkuminen on melko vaikeaa. Valtavan kokoiseen Eremitaasin sokkeloihin nimittäin sekoontuu äärettömän helposti. Kävelimme melko tiivistä tahtia museota ympäri ja pysähdyimme ainoastaan mielenkiintoisten asioiden kohdilla. Näkemistä olisi riittänyt päivä kausiksi. Jalat olivat melkoista höttöä kierroksen jälkeen. Loppu päivä meni kierrellessä kaupungilla ostoksiksilla ja piipahdimme syömässä. Maistelimme Venäläisiä ruokia ja kummatkin menetti sydämensä hatsapuri nimiselle leivälle. Nam!

1891196.jpg

Illalla lähdimme taksilla Isä Timon suosittelemaan Demidoff ravintolaan, jonne varasimme pyödän etukäteen. Tämä oli ruokapaikoistamme kaunein ja tunnelmallisin. Tarjolla oli Venäläisiä ruokia ja juomia, sekä elävää musiikkia.

1891204.jpg