Koh Samuille tulimme maanantaina lentokoneella koska hylkasimme niin ihanan 11h junamatkan ja vaihdoimme sen 1h lentomatkaan. Koskaan ollut niin lyhyella lennolla ja siella tarjottiin ruokaa ja juomaakin, eihan se ehtinyt kun nousta ilmaan niin alkoi jo laskeutuminen. Koh Samuin lentokentta on erittain erikoinen ja ikimuistoinen, kentta on nimittain ulkoilmakentta ja varsin miellyttava. Se tosin on avattu 2007 ja kuulemma se vanha kentta oli idyllisempi.Olimme varanneet yopaikan jo etukateen lentokentan laheiselta rannalta kun ajattelimme etta pikaisesti haluamme nukkumaan. Ajatus olikin erittain hyva. Lentokentalla olikin mukava ja erikoinen yllatys, siella oli mies meita kyltin ja auton kanssa vastassa. Saastimme siinakin noin 400THB eli 8e kun kaveri tuli hakemaan. Hotelli ei ollut aikaisemmin mainitsemamme Secret Garden koska sielta emme huonetta saaneet. Tama majoitus oli Samui Mermaid Resort ja maksoi 1000THB yolta. Muuten majoitus oli ihan mukava mutta kaukana meren rannasta, tosin myohemmin huomattiin etta meri oli silta osin erittain likainen joten uimiset jai vahemmalle.

1249187.jpg

Toinen pieni miinus oli se, etta lentokoneet laskeutuivat kattoja hipoen taman majoituskylan ylitse viereiselle kentalle eivat tosin oisin. Kylla siina pari yota majoittui ihan hyvin.

Toisena painan sitten paatimme vuokrata skootterit ja lahtea katselemaan seuraavalta rannalta majoitusta. Skoottetivuokraaja oli perua koko vuokrauksen kun kuuli etta mina en ollut koskaan aiemmin ajanut skootteria, mutta minkas teki kun rahatkin oli jo saanut. Epailevasti Katjalta kyseli etta onko hankin ensimmaista kertaa ajossa...

1249236.jpg

Majoitusta lahdettiin etsimaan Maenam Beachilta. Mukavan oloinen mokkikyla ja vanha mummeli loydettiin. Hintakin saatiin tingittya 1250THB, aluksi pyyteli 1500THB. Mokki oli aivan meren rannassa, isolla omalla terassilla on mukava lotkotella ja katsella kauniita merimaisemia.

1273068.jpg

 

1249247.jpg

Kavimme katsomassa samalla skootterireissulla myos yhta saaren nahtavyyksista eli Big Budhaa joka toimii saaren aktiivisena temppelialueena ja pyhiinvaelluskohteena. Siella munkit moivat kaikkea pienta hengellista tavaraa ja tiilenpalasia joita sai ostaa ja kirjoittaa niihin nimet ja alkaa muurata heille temppelia???

1273064.jpg

Nyt on muutama paiva mennyt rannalla lepaillessa. Nahkaa on karventynyt joka ilmeisesti tuntuu kuuluvan ulkomaanmatkan kuvaan, ikava kylla. Pikkuhiljaa pitaisi kai miettia mihin pain tasta seuraavaksi matkaamme, muutama saari olisi matkan varrella tuonne Bangkokin suuntaan. Pikkuhiljaa alamme sinne pain hivuttautua vaikkei viela saisi loman loppu kayda edes mielessa.

Syominen ja juominen taalla on halpaa, thairuoka-annos taalla maksaa noin 40-50THB eli noin 1e. Kalja maksaa kanssa noin euron verran.