olimme ajatelleen menna viela Koh Taolla snorkkeliretkelle koska taalla kuulemma niin kirkkaat vedet ja hyva nakyvyys. Kaikkialla mainostettiin 650THB puolipaiva retkea isolla veneella. Eilen sukelluksen jalkeen jaimme juttusille eraan suomalaisen Jannen kanssa ja han suositteli longtail-veneella tehtavaa omatoimimatkaa saaren ymparille, han ollut aiemminkin samantyylisella reissulla. Niinpa sitte paatimme Jannen mukana lahtea omatoimimatkalle, varattiin koh Tao Diversien kautta lonkkari meille ja lahtoajaksi suunniteltiin klo 12. Illalla mietittiin etta nainkohan Janne ilmestyy edes paikalle kun varaus oli vahan epamaarainen ja mitaan yhteystietoja edes jaettu. Illalla myos mietittiin etta eihan meilla ole edes snorklausvehkeita, mekun oltiin ajateltu sellaista all-include-reissua.

Noh kaikki selvinnee ajallaan, aamulla hipsittiin Koh Tao Diversin kopille notkumaan. Jannekin sinne ilmestyi ja tavaratkin saatiin vuokrattua kokonaisella 100THB paivaksi kahdelle henkilolle. Kaupasta haettiin juomista ja jaita joilla taytettiin kylmalaukku ja eikun rannalle odottelemaan lonkkaria. Eihan sita sitten nakynyt tuntiin, ajateltiin etta burmalainen lonkkarikuski oli pidatetty kun aamulla immigrationin miehet tekivat kiinniottoja. KTD:n henkilokunta ystavallisesti tilasi meille uuden veneen ja me paastiin hyvin matkaan.

1.pysahdys oli upotetun tuktukin luona, ymmarran kylla miksi joku kokenut suurta tarvetta sellaisen upottaa, ovat Bangkokissa nimittain niin kauhea maanvaiva. Siella ei nyt kauaan mennyt sita kapinetta tuijotellessa, ihan hauska kyllakin.

2.pysahdys oli Shark Bay jossa edellisella reissulla ei haita nakynyt, enka uskonut niita tallakaan kertaa nakyvan. Meinasin sydankohtauksen saada kun ensimmainen ui nakopiiriin. Janne kertoi etteivat ne olleet ihmislihasta edes kiinnostuneita. Kyllahan niita sitten tuijotteli kun tottui ajatukseen etta nyt ollaan muuten haiden kanssa samassa altaassa eika valissa ole lasia niinkun Sea Lifessa Lintsilla.

3.pysahdyksella nahtavina oli koralleja ja hieman kaloja

4. ja viimeinen pysahdys oli ehka hienoin, Mango Bay oli erittain hyvassa kunnossa oleva korallialue jossa oli runsaasti kaloja kaikissa sateenkaaren vareissa. Useat kaloista tulee niin lahelle etta niihin melkein voi koskea, jos vaan olisi nopea ovat nimittain pirun vikkelia. Mielenkiintoisia oli nahda myos Barracudat jotka ovat hoikkia pitkia kaloja pitkalla ja hampaisella leualla, mielestani erittain ilkean nakoisia. Jos tykkaisin kalasta niin seuraavan kerran tutustuisin niihin mielellaa BBQ-illallisella. Jaanee siis Katjan tehtavaksi maistaa...

1283666.jpg

Matka oli kaikenkaikkiaan mukava koska meilla oli oma kuljettaja joka antoi meidan snorklailla juuri niin pitkaan kun huvitti ja tarkeni. Vaikka merivesi on lamminta niin siella pitkaan pulikointi ja taman jalkeen tuulinen venematka nostaa ihokarvat pystyyn vaikka muuten niin lampoinen Thaimaa onkin.

- Heli -