Koh Tao jatettiin taakse 12.2 ja alkoi takapuolta puuduttava bussimatka kohti Bangkokia. Ensin lautalla manteereelle parin tuntia jonka jalkeen 7.5 tuntia bussissa. Matkalla ei juurikaan mitaan nahtavaa ollut, mita nyt rekkalastillisia banaaneja, ananaksia ja possun pyllyja, kaikki avolavalla tietysti. Illalla saavuimme Bangkokiin jonnekin pikkukadulle johon bussi meidat jatti, koska ei ollut tietoa oikein tarkalleen missa ollaan paatettiin ottaa taksi Asia hotellille.

Jo taksinhintaa tingatessa aloin epailemaan ettei nyt kyydissa olijat ja kuski paasseet yhteisymmarrykseen mihin ollaan menossa koska molemmat lausuivat hotellin nimes aivan eritavalla. Tietysti thaikielinen kartta oli takakontissa josta olisi voinut nayttaa hotellin sijainnin, nyt meilla oli vain lansimaisilla kirjaimilla kirjoitettu kartta ja kuski ei tuntunut ymmartavan puhuttua eika kirjoitettua kielta. Itse kartasta vahan seurailimme etta mennaanko edes suunnilleen oikeaan suuntaan. Vihdoin kuski tyytyvaisena kaartoi hienon hotellin pihalle ja me epailivina katseltiin ettei nyt kylla ole Asia-hotelli vaan Siam-hotelli. Vahan aikaa hotellin nimea vaannellessa kuskin seka kyytilaisten paastiin yhteisymmarrykseen ja kuski lahti ajamaan kohti oikeaa hotellia noin 20 anteeksipyynnon jalkeen, vaikkakin kylla taisi olla vikaa meidan aantamisessa. Onneksi oma hotelli oli vajaan kilometrin paassa joten pahaa hutia ei tullut.

Hotelli on hieman jo kulunut luksushotelli josta me saimme netin kautta varattua 1800THB/yo kun taas hotellilta ostettuna sama olisi maksanut 3500THB. Ihan meille valttava hotelli siistine huoneineen, ensimmaista kertaa matkalla niin hiljainen huone etta molemmat voineet nukkua ilman korvatulppia. Ilmastointi ei ramise, autotie ei kulje ikkunan alla eika naapurissa asu saksalaisia/ruotsalaisia molyajia. Suihkussa on mahdollisuus kuumaan veteen pitkasta aikaa, tosin tarkoittaen etta suuttimesta tulee joko kylmaa tai kuumaa vetta, termostaatissa kenties pienta feelua. Vessa on vedettava, tosin sita joutuu vetamaan useamman kerran ennen kun toimii, mutta vessapaperia onneksi riittaa ja siihen joka paiva taiteltu joku hieno kuvio...

1294843.jpg

Nyt on ollut lupa shoppailla Bangkokissa jota tulomatkalla ei voinut viela tehda. Loydettiin taivaallinen paperikauppa MBK-ostoshelvetista ja sielta on kilokaupalla kayty pariinkin otteeseen hakemassa korttitarpeita. Tuliaisia on hankittu niin MBK:lta kun yomarkkinoiltakin. Huomenna tarkoitus menna viela viikonloppumarkkinoille askartelutarvikeostoksille. Silmalasit tilattiin pari paivaa sitten ja huomenna pitaisi olla valmiit. Kylla myyjia nauratti kun molemmat ostettiin 2 silmalasit ja 1 aurinkolasit vahvuuksilla. Minun paketti maksoi 17 000THB eli vajaa 400e ja Katjalla 22 000THB eli vahan yli 500e. Optikko teki molemmille naontarkastuksen seka mittasi omat lasit ja vertasi viela meidan mukanatuomiin vahvuuskortteihin. Toivotaan etta saadaan oikeilla vahvuuksilla lasit.

Tanaan kaytiin myos postissa kysymassa lahetyshintoja paketille koska voi olla etta painoraja lentokoneessa ylittyy. 5kg paketti lentopostina maksoi noin 2500THB eli 5e, joten varmaan paperitavarat lahetetaan postissa Suomeen.