Saavuimme Koh Taolle katamaraanin rytkytyksessa pari paivaa sitten. Markus Lehtipuun oppaan mukaan ajattelimme asettua yhdeksi yoksi "Maailman kolmanneksi tunnetuimman saarelaisen" Mr J:n kirjakaupan yhteydessa toimivaan majoitukseen. Mr J olikin melkoinen persoonallisuus, eraanlainen paikallinen "kylahullu". Majapaikka oli melkoinen morska, mutta hintaa olikin vain 7e joten ei viitsi kauheasti valittaa. Sangyissa oli pelkat aluslakanat joten haiseva ja reissussa rahjaantynyt saronki sai toimia peittona. Petivaatteet ei muutenkaan vaikuttaneet aivan juuri pestyilta, mutta ajattelimme etta kylla siina yksi yo menee kun seuraavaan majapaikkaan oli melkoinen matka, rinkka painoi julmetusti ja kellokin alkoi olla hieman liikaa parhaimman majapaikan saantiin. Kaiken kruunasi juuri meidan asumuksen kohdalla oleva rakennustyomaa ja suoraan sanottuna, paskalta haiseva ymparisto. Ulosteesta tuli seuraava mielleyhtyma siihen ettei majapaikoissa aina WC-paperi ja vedettava vessa ole itsestaan selvyyksia... Paatettiin juoda kaljaa se ilta ja etsia seuraavaksi paivaksi uusi majapaikka.

1280904.jpg

Maja paikka loytyikin ihan kivasti ja sovittiin etta seuraavana aamuna siirramme rojumme sinne. Paikka olikin kun luksusta verrattuna Mr J:n majoitukseen. Huone oli kauniin vaaleansavyinen, puhdas ja kiiltava. Sangyssa valkoiset puhtaat lakanat, myos peitoksi tarkoitettu lakana. WC:ssa oli vessapaperia ja normaali pontto. Ihme etta lyhyessakin ajassa ihminen oppii arvostamaan pienia elamaa helpottavia asioita. Tasta majasta otettiin 4 yoksi majapaikka koska sitten onkin aika siirtya jo eteenpain.

1278423.jpg

Tanaan kavimme varaamassa meille huomiseksi sukelluskokeilu suomalaiselta Koh Tao diversilta, saadaan suomenkielella nopea perehdytys sukellukseen ja sen jalkeen meressa rantavedessa harjoittelua ja lopulta yksi pieni sukellus. Hintaa tallaisella 3h kokeilulla on 2500THB eli noin 50e, taman hinnan olisi saanut hyvitettya kurssin hinnasta jos sellaiselle olisi viela ehtinyt menna, mutta meille aikaraja tulee vastaa. Toisaalta ennen kurssia haluan kokeilla milta sukellus tuntuu ja onko se minun juttu laisinkaan.

Ylihuomenna tarkoituksena menna paivan snorkkeliretkelle koska Koh Tao on tunnettu juuri kirkkaista ja sukellus\snorkkelointi ystavallisista vesista.

1311275.jpg