Eilen vietimme nahtavyyspaivaa Bangkokissa. Tarkoituksena oli kayda tarkeimmat "et ole kaynyt Bangkokisaa ellet ole nahnyt naita" - paikat lavitse. Lahdimme hotellilta Sky Trainilla jolla menimme joen varteen ja sielta jokiveneella kohteisiin, satuimme eksymaan jostain syysta paikallisen veneen sijaan turistiveneeseen ja se olikin kokemus. Onneksi se ei maksanut niin paljon meilta kun niilta turistiparoilta jotka oli ottaneet paivalipun siihen kauhistukseen. Vene kulki kuten muutkin jokiveneet laiturilta toiselle mutta meille oli sitten jarjestetty thaimies puhumaan huonolla englannilla laitureiden lahettyvilla olevista kohteista. Eli nyt tiedamme etta joka laiturin kohdalla on ostoskeskus, niita muistettiin mainita. Jokseenkin tuli mieleen etta meita pidetaan vahan tyhmina kun ennen seuraavaa laituria piti 20 kertaa toistaa etta nyt tulossa: next is Wat Po, Wat Po is next stop, Wat Po, Wat Po, Wat Po jne.

Jaimme siis Wat Polle ja lahdimme katsomaan makaavaa Budhaa. Wat Po on vanhimpia temppelialueita Bangkokissa. Mielestani paikka on myos mielenkiintoisin koska siella on useita Budhan patsaita.

1294857.jpg

Wat Pon jalkeen siirryimme viereiselle Wat Pra Kaeville joka on sitten huomattavasti laajempi alue, mutta ei meille niin mieleinen, koska kyseisella alueella on vain paljon rakennuksia joihin ei juurikaan paase sisalle. Ystavanpaivan kunniaksi siella oli jarjestetty paljon paikallisille rukoilualueita, joten itse ainakin tunsin olevani siella hieman tiella.

1310217.jpg

Temppelirakennusten jalkeen lahdimme jokilaivalla eteenpain ja kavimme katsomassa sairaala-alueen museoita. Ensimmainen kohteemme oli anatomian museo, joka oli ilmeisesti lahinna paikallisten opetuskaytossa. Sellaista museota ei tulekaan ihan heti toista vastaan. Silla ihmisen anatomia oli esitetty oikeiden ruumiinosien avulla. Ilmeisesti paikalliset olivat lahjoittaneet ruumiinsa laaketieteen kayttoon ja niita oli pilkottu, eritelty ja lohkottu esimerkeiksi kaappeihin ja purnukoihin. Myos kokonaisia luurankoja kera omistajan kuva oli naytteilla vanhoissa lasikaapeissa. Karmiva paikka. Sopii kylmahermoisille. Pahinta olivat lasikuution nakoisissa sailontapurkeissa olevat lasten sikiot ja lapset, joiden avulla tuotiin esille lasten kehitysta ja erilaisia epamuodostumia. Kaikkein karmivinta oli se, etta lasten ja sikiopurkkeijen eteen oli jatetty karamelleja, rahaa, leluja ja paperilentokoneita.

Olipas se kokemus ja ei kun etsimaan seuraavaa museota. Se loytyi sairaala alueen toiselta puolelta ja oli paasymaksullinen. Esilla oli kuvia itsemurhista, tapaturma- ja kolari uhreista. Ja sulassa sovussa kuvien kanssa olivat sitten uhrien kallot ja ruumiinosat. Seuraavasta salista loytyi elinkautisvankien murhavalineet ja murhien todistuskappaleet ja kaapeissa oli sailottyna murhaajien ruumiit. Ilmeisesti viimeinen valtion kosta pahoille ihmisille. Ei tule ihan heti mieleen minkalainen perheen aiti vie pikku lapset taman kaltaiseen museoon, mutta siella lapset vipelsivat vanhempien kanssa museon kaytavilla. Olipas friikkia!

-Heli ja Katja -