Kaikki kiva loppuu aikanaan. Oli aika pakata leiri kasaan ja lähteä palaamaan kotiin päin. Tarkoituksena oli Viipuriin ehtiä ostoksille, kun Käkisalmen markkinoilta ei löytynyt meille pajukoreja. Emaliastioita onneksi myytiin, joka kaupassa joten niiden puoleen ei kiirettä ollut. Siinähän meidän pääasialliset tuliaiset olivatkin. Matkalla pysähtelimme erinäisiin kohteisiin, jossa oli nähtävillä sodan jäljet. Historia ei venäläisille taida olla kovin lähellä sydäntä, vanhat bunkkerit sopinee hyvin, vaikka kaatopaikaksi.

824582.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Bunkkereiden lähistöllä parkkipaikalla sattuikin sitten matkanjohtajan vakijobbari olemaan sopivasti myymässä bussilastilliselle suomalaisia matkatuliaisia sioraa pakun takakontista. Vitsi, kyllä hekin joutuvat työnsä tekemään mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Lähistöllä kävimme vanhassa suomalaisessa navetassa maistamassa paikallista kirsikkaviinaa, makiaahan se oli. Kuljettaja taisi olla toista mieltä, koska kuljettajan vaihto tapahtui juuri tässä paikassa. Viipurin torille ehtiminen olikin sitten haavetta. Onneksi löydettoon sentään kauppa, josta saatiin äidille lupaamani kattilat.

 

Tapanamme on ollut kaverin kanssa lähettää, joka matkakohteesta kortti ja tästä ei sitten poikettu tälläkään kertaa. Kortin osto sujui hyvin, mutta ongelmaksi muodostui merkin ja postin löytyminen. Monen mutkan ja erinäisen opastuksen jälkeen löysimme postin ja sieltä merkit, sitä en tiedä pääseekö korttimme niillä 8 postimerkillä koskaan perille. Viipurissa kävimme syömässä vielä ennen koti-Suomeen paluuta. Palasimmekin Nuijamaan kautta, joten minun tuttavat jäivät paitsi meidän kotiinpaluusta. Kuljetus toimi Imatralla kotiovelle asti ja varmasti oli naapureille kuunneltavaa, kun naapurin tyttö palasi kotiin kaikkine tavaroineen.

Kaiken kaikkiaan matka oli niin mahtava, että sanoin on vaikea kuvailla. Tämä oli minulle jotain niin ainutlaatuista seuramatkailua, että Kanarianreissut voi tuntua aika tyhjältä. Tämän matkanjohtajan matkoille lähden toistekin. Kiitos Sinulle! Kiitos myös muulle seurueelle hyvästä seurasta!

-Heli-